Elk gebouw en interieur heeft zijn eigen verhaal. Hoe is het ontstaan? Tot welke cultuur behoort het? Wat is gedachten achter de bouw? Als geschiedenisfreak heeft architectuur altijd een sterke aantrekkingskracht op mij gehad.

De keuze om mij volledig te specialiseren in architectuur- en vastgoedfotografie was daarom snel gemaakt. Ik kan mijn emotie erin kwijt. Het geeft elke keer weer een kick als het lukt om een gebouw op de best mogelijke en meest originele manier te fotograferen.

 

Sinds ik in 2014 in dienst van de Nederlandse luchtmacht voor het eerst een professionele camera in mijn handen kreeg, is mijn liefde voor fotografie steeds sterker geworden. Meteen voelde ik een klik. Alhoewel de luitenant nog opmerkte dat er met fotografie ‘geen droog brood te verdienen valt’, besloot ik om twee jaar voor het einde van mijn contract — tussen mijn diensten door — een opleiding te volgen aan de Fotovakschool.

Ik heb mezelf daarnaast meteen in het diepe gegooid door direct een eigen bedrijf te starten. Door onvrede over de beperkte dingen die ik leerde, ben ik een zelflerend pad gaan volgen. Met de Defensiediscipline — gestructureerd werken, afspraken nakomen, op tijd komen — heb ik de afgelopen jaren mijn bedrijf opgebouwd: BealCamera.

 

Steeds meer focus ik mij op cultuurhistorische architectuur. Of een mix tussen oud en nieuw. Mijn interesse in kunst, cultuurgeschiedenis en documentaires probeer ik samen te brengen in mijn architectuurfotografie.

 

Elke foto of video die ik maak, moet bijdragen aan de ‘shortdoc’ die ik maak over de architectuur. Want elk gebouw en interieur heeft zijn eigen verhaal. Laat mijn foto’s dat verhaal vertellen.

 

Giuseppe Baarh

Scroll naar top